Op zaterdag 10 september hebben we met zowel de Minimug en de Meppeler Mug en twee enthousiaste teams meegedaan aan de 23ste editie van de Zwartewaterrace in Zwartsluis.

In de weken ter voorbereiding op de wedstrijd hebben we de sloepen vanuit Meppel naar Zwartsluis geroeid en vandaag om 12uur mochten we dan eindelijk van start gaan voor een race over 14km.

De Minimug heeft vorig jaar voor het eerst meegedaan en dat was voor onze vereniging de allereerste wedstrijd. En dit jaar gingen we met twee sloepen van start waarbij het voor de Meppeler mug meteen de eerste wedstrijd was onder onze vereniging. 

Bij de start hadden we nog een licht buitje maar na de starttoeter brak de lucht open en kwam er steeds meer een waterig zonnetje aan de lucht. Met nauwelijks wind konden de boten vlot heen en weer tussen Genemuiden, Zwartsluis en een heel eind richting Hasselt.

Ondanks wat botsingen met riemen in de sluis en tijdens het ronden van het eerste keerpunt, waarop de Minimug door twee grote 8persoons sloepen werd ingesloten aan beide boorden, zijn de beide boten en teams weer heelhuids aangemeerd in de haven van Zwartsluis. De beide teams hebben gegeven wat er op dit moment inzat en we hopen volgend jaar weer een snellere tijd neer te kunnen zetten. Komende week trainen we in ieder geval weer op vertrouwd Meppeler water.

Minimug in actie!

We hopen volgend jaar ook in de vrouwencompetitie mee te kunnen doen.

Daarvoor hebben we nog een paar sportieve gemotiveerde dames nodig. Komende weken zijn mensen weer welkom voor introductielessen. Mocht je daar meer over willen weten kijk dan even op onze facebookpagina sloeproeien Meppel of website www.sloeproeienmeppel.nl